Utřeme 5 žloutků se 170 g cukru, přidáme polohrubou mouku, kakao a sníh z 5 bílků. Těsto dáme do dortové formy a pozvolna upečeme, necháme vychladnout. Z 30 g másla a 30 g hladké mouky uděláme růžovou jíšku, necháme vychladnout, přidáme 1/4 l mléka a uvaříme bešamel.
Utřeme 100 g másla, 100 g mletého cukru a 40 g kakaa, vmícháme studený bešamel a rum a natřeme na upečený korpus. Smícháme všechny přísady na polevu (kromě solamylu) a pomalu ohříváme, než začne směs vařit. Přidáme Solamyl, už nevaříme. Nalijeme na moučník a necháme vychladit v ledničce. Příprava se zdá složitější, ale výsledek stojí za to.
Další varianta je, že těsto upeču na plechu s vyšším okrajem, potřu krémem, nakrájím na kostky a ty namáčím v polevě.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky