Utřeme 5 žloutků se 170 g cukru, přidáme polohrubou mouku, kakao a sníh z 5 bílků. Těsto dáme do dortové formy a pozvolna upečeme, necháme vychladnout. Z 30 g másla a 30 g hladké mouky uděláme růžovou jíšku, necháme vychladnout, přidáme 1/4 l mléka a uvaříme bešamel.
Utřeme 100 g másla, 100 g mletého cukru a 40 g kakaa, vmícháme studený bešamel a rum a natřeme na upečený korpus. Smícháme všechny přísady na polevu (kromě solamylu) a pomalu ohříváme, než začne směs vařit. Přidáme Solamyl, už nevaříme. Nalijeme na moučník a necháme vychladit v ledničce. Příprava se zdá složitější, ale výsledek stojí za to.
Další varianta je, že těsto upeču na plechu s vyšším okrajem, potřu krémem, nakrájím na kostky a ty namáčím v polevě.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe…
více o Tvarohové pečivo se šunkou
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu