Nastrouháme vychladlé, uvařené brambory, přidáme utřený cukr se žloutky, sůl, skořici, 2 zakysané smetany, mouku a nakonec vyšlehaný sníh z bílků (popř. i nastrouhaná jablka).
Pečeme na lívanečníku po obou stranách dozlatova a zdobíme šlehačkou.
Všechny ingredience smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového