Nad vodní lázní ušleháme vejce, cukr a kakao. Až bude směs dobře promíchaná, odstavíme a vmícháme máslo. Krém necháme vychladnout.
Piškoty slepujeme krémem, z obou stran dostatečně pokapeme koňakem, brandy nebo rumem a vložíme na tácku do mrazáku. To děláme proto, aby piškoty při obalování marcipánem dobře držely u sebe a nerozjížděly se.
Marcipán vyválíme do tenka, při vyvalování používáme přesátý moučkový cukr. Rozkrájíme na kostky odpovídající velikosti pro obalení piškotů.
Když máme piškoty zabalené do marcipánu, obalíme je v kakau, nejlépe směsi kakaa instantního a kakaa na vaření.
Marcipánové brambůrky uchováváme v chladu pod potravinářskou folií.
Bílky a cibuli nasekáme nadrobno. Ostatní smícháme,ochutíme a přidáme cibuli s bílky.Namažeme na veku a posypeme třeba…
více o Vaječná pomazánka s hořčicí
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky