Nad vodní lázní ušleháme vejce, cukr a kakao. Až bude směs dobře promíchaná, odstavíme a vmícháme máslo. Krém necháme vychladnout.
Piškoty slepujeme krémem, z obou stran dostatečně pokapeme koňakem, brandy nebo rumem a vložíme na tácku do mrazáku. To děláme proto, aby piškoty při obalování marcipánem dobře držely u sebe a nerozjížděly se.
Marcipán vyválíme do tenka, při vyvalování používáme přesátý moučkový cukr. Rozkrájíme na kostky odpovídající velikosti pro obalení piškotů.
Když máme piškoty zabalené do marcipánu, obalíme je v kakau, nejlépe směsi kakaa instantního a kakaa na vaření.
Marcipánové brambůrky uchováváme v chladu pod potravinářskou folií.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát