1.5
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme,… více o Formanské brambůrky
Krém: Vše kromě másla šleháme v míse nad párou (chvilku to trvá), až je z toho hustý krém. Ten necháme vychladnout a… více o Piškotové brambůrky
Oloupeme si brambory, které umyjeme a nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy. Párky nakrájíme na malé kostičky a dáme… více o Křupavé brambůrky
Spousta lidí sdílí na sociálních sítích to, co mají na talíři. Jedním z nich je i Mexičan… Celý článek
Halušky, bramboráky, placky, škubánky a desítky dalších jídel z brambor jsou základem české… Celý článek
Určitě si dokážete vybavit mnohá poučná i varovná přísloví, která vaši rodiče nebo prarodiče… Celý článek
Spousta lidí se v období chřipek zásobuje vitaminy z lékárny, léky na horečku, ucpaný nos nebo… Celý článek
Víno svaříme s vodou, přidáme žampiony nakrájené na čvrtky (příp. osminky - podle velikosti) a necháme přejít varem.… více o Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou
Prsíčka osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Poté vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do ní osmahnutá prsa. Z vajec… více o Kuřecí oči
Z mléka a droždí připravíme kvásek. Mouku, rozehřátou heru, žloutky, sůl smícháme (raději ručně) a přidáme kvásek.… více o Kynutá buchta s tvarohem
Drobné ovoce ponecháme v celku, větší pokrájíme a dáme vařit s cukrem, vodou a kořením. Vše povaříme cca 20 minut. Pak… více o Zimní čaj od Báry
Ze všech přísad kromě šlehačky si připravíme marinádu, do které dáme kuřecí maso pokrájené na nudličky. Maso má být… více o Alenino kuřecí
Zpracujeme hustější hmotu jako na bramboráky. Vylijeme na plech a navrch poklademe pokrájenými paprikami, rajčaty a… více o Cmundopizza
Porce ryby osolíme, okmínujeme a poprášíme moukou. Rybu pečeme 30 min v rozehřátém sádle zvolna po obou stranách do… více o Candát na kmíně
V hrnci (velikost podle toho, kolik chci mít polívky) osmahnout na oleji cubulku a potom mouku. ------ Uvařit v… více o Čočková polévka
Uvaříme 2 pudinky a vylijeme je na předem vymazaný a vysypaný plech. Necháme schladnout, nejlépe až do studena.… více o Margotková buchta
Grilovací koření smícháme s trochou oleje a vytvoříme marinádu,kterou potřeme kuřecí maso.Maso není nutné dlouho… více o Tortilla plněná kuřecím masem a ledovým salátem
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.… více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které osmažíme na plátky pokrájené žampiony. Přidáme… více o (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou