Nad vodní lázní ušleháme vejce, cukr a kakao. Až bude směs dobře promíchaná, odstavíme a vmícháme máslo. Krém necháme vychladnout.
Piškoty slepujeme krémem, z obou stran dostatečně pokapeme koňakem, brandy nebo rumem a vložíme na tácku do mrazáku. To děláme proto, aby piškoty při obalování marcipánem dobře držely u sebe a nerozjížděly se.
Marcipán vyválíme do tenka, při vyvalování používáme přesátý moučkový cukr. Rozkrájíme na kostky odpovídající velikosti pro obalení piškotů.
Když máme piškoty zabalené do marcipánu, obalíme je v kakau, nejlépe směsi kakaa instantního a kakaa na vaření.
Marcipánové brambůrky uchováváme v chladu pod potravinářskou folií.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole