Rozetřeme droždí se 2 lžičkami cukru, přidáme ostatní ingredience. Pokud se zdá těsto moc hutné, přidáme ještě vodu dle uvážení (mělo by se podobat těstu na buchty). Po zadělání necháme asi hodinu kynout.
Těsto rozdělíme na malé kuličky, ty pak vyválíme na válečky a umotáme houstičky. Necháme na plechu dalších 40 minut kynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem dle chuti. Pečeme s hrnkem vody v troubě asi 20 minut na 180 stupňů. Z várky je asi 20 ks houstiček.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete