Rozetřeme droždí se 2 lžičkami cukru, přidáme ostatní ingredience. Pokud se zdá těsto moc hutné, přidáme ještě vodu dle uvážení (mělo by se podobat těstu na buchty). Po zadělání necháme asi hodinu kynout.
Těsto rozdělíme na malé kuličky, ty pak vyválíme na válečky a umotáme houstičky. Necháme na plechu dalších 40 minut kynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem dle chuti. Pečeme s hrnkem vody v troubě asi 20 minut na 180 stupňů. Z várky je asi 20 ks houstiček.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky