Mléko přivedeme k varu, rozpustíme v něm máslo. Vroucí mléko nalijeme do prosáté mouky smíchané s kypřicím práškem, solí a cukrem. Promícháme, přidáme žloutky a zpracujeme vláčné těsto. Nakrájíme na kousky a plníme ovocem dle chuti. Vaříme cca 7 minut. Sypeme tvarohem, strouhaným perníkem, polijeme máslem a můžeme dozdobit šlehačkou.
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory