Listové těsto rozválíme a pokrájíme na proužky o velikosti asi 1×6 cm. Jednotlivé proužky dáváme na plech tak, že polovinu proužku jednou otočíme a neznačíme tak tvar mušle. Cukr promícháme se skořicí a mušle posypeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 25 minut.
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně