Vejce rozklepneme do litrové odměrky, doplníme do 1/2 litru studenou vodou a nalijeme do misky. Cukr, vanilkový cukr, asi polovinu lískových oříšků a mandlovou esenci přidáme navrch. Vmícháme metlou na sníh bramborové těsto v prášku a necháme 10 minut odstát. Z těsta vykrajujeme lžící noky a obalujeme je ve zbytku strouhaných oříšků. Porci noků smažíme pří 180 °C asi 2–3 minuty do zlatohněda.
Jako přílohu můžeme podávat vanilkovou omáčku (šodó).
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč