Vejce rozklepneme do litrové odměrky, doplníme do 1/2 litru studenou vodou a nalijeme do misky. Cukr, vanilkový cukr, asi polovinu lískových oříšků a mandlovou esenci přidáme navrch. Vmícháme metlou na sníh bramborové těsto v prášku a necháme 10 minut odstát. Z těsta vykrajujeme lžící noky a obalujeme je ve zbytku strouhaných oříšků. Porci noků smažíme pří 180 °C asi 2–3 minuty do zlatohněda.
Jako přílohu můžeme podávat vanilkovou omáčku (šodó).
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek