Vejce rozklepneme do litrové odměrky, doplníme do 1/2 litru studenou vodou a nalijeme do misky. Cukr, vanilkový cukr, asi polovinu lískových oříšků a mandlovou esenci přidáme navrch. Vmícháme metlou na sníh bramborové těsto v prášku a necháme 10 minut odstát. Z těsta vykrajujeme lžící noky a obalujeme je ve zbytku strouhaných oříšků. Porci noků smažíme pří 180 °C asi 2–3 minuty do zlatohněda.
Jako přílohu můžeme podávat vanilkovou omáčku (šodó).
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem