Vejce rozklepneme do litrové odměrky, doplníme do 1/2 litru studenou vodou a nalijeme do misky. Cukr, vanilkový cukr, asi polovinu lískových oříšků a mandlovou esenci přidáme navrch. Vmícháme metlou na sníh bramborové těsto v prášku a necháme 10 minut odstát. Z těsta vykrajujeme lžící noky a obalujeme je ve zbytku strouhaných oříšků. Porci noků smažíme pří 180 °C asi 2–3 minuty do zlatohněda.
Jako přílohu můžeme podávat vanilkovou omáčku (šodó).
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou