Vejce rozklepneme do litrové odměrky, doplníme do 1/2 litru studenou vodou a nalijeme do misky. Cukr, vanilkový cukr, asi polovinu lískových oříšků a mandlovou esenci přidáme navrch. Vmícháme metlou na sníh bramborové těsto v prášku a necháme 10 minut odstát. Z těsta vykrajujeme lžící noky a obalujeme je ve zbytku strouhaných oříšků. Porci noků smažíme pří 180 °C asi 2–3 minuty do zlatohněda.
Jako přílohu můžeme podávat vanilkovou omáčku (šodó).
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole