Sladké pečivo

3.2

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g máslo rozehřáté + 3 lžíce na potření
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      ml mléko vlažné – přidávat dle potřeby
    • 2
      ks žloutek 1–2
    • 650
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí necelá
    • 2
      ks margotka po 100 g
    • 5
      lžíce cukr 4–5

Postup přípravy receptu

  • V míse s moukou uděláme důlek, v němž necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní ingredience, Margotky pokrájené na kostičky a vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout na teplém místě. Těsto pak nabíráme lžící a tvarujeme malé bochánky na plech s pečicím papírem. Potíráme je rozehřátým máslem a po chvíli kynutí na plechu vkládáme do předehřáté trouby. Pečeme při 175 °C asi 25–30 minut (horkovzdušná), ke konci teplotu snížíme. Po vytažení z trouby upečené horké bochánky znovu potřeme rozehřátým máslem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: