V míse s moukou uděláme důlek, v němž necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní ingredience, Margotky pokrájené na kostičky a vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout na teplém místě. Těsto pak nabíráme lžící a tvarujeme malé bochánky na plech s pečicím papírem. Potíráme je rozehřátým máslem a po chvíli kynutí na plechu vkládáme do předehřáté trouby. Pečeme při 175 °C asi 25–30 minut (horkovzdušná), ke konci teplotu snížíme. Po vytažení z trouby upečené horké bochánky znovu potřeme rozehřátým máslem.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage