V míse s moukou uděláme důlek, v němž necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní ingredience, Margotky pokrájené na kostičky a vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout na teplém místě. Těsto pak nabíráme lžící a tvarujeme malé bochánky na plech s pečicím papírem. Potíráme je rozehřátým máslem a po chvíli kynutí na plechu vkládáme do předehřáté trouby. Pečeme při 175 °C asi 25–30 minut (horkovzdušná), ke konci teplotu snížíme. Po vytažení z trouby upečené horké bochánky znovu potřeme rozehřátým máslem.
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka