V míse s moukou uděláme důlek, v němž necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní ingredience, Margotky pokrájené na kostičky a vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout na teplém místě. Těsto pak nabíráme lžící a tvarujeme malé bochánky na plech s pečicím papírem. Potíráme je rozehřátým máslem a po chvíli kynutí na plechu vkládáme do předehřáté trouby. Pečeme při 175 °C asi 25–30 minut (horkovzdušná), ke konci teplotu snížíme. Po vytažení z trouby upečené horké bochánky znovu potřeme rozehřátým máslem.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou