V míse s moukou uděláme důlek, v němž necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní ingredience, Margotky pokrájené na kostičky a vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout na teplém místě. Těsto pak nabíráme lžící a tvarujeme malé bochánky na plech s pečicím papírem. Potíráme je rozehřátým máslem a po chvíli kynutí na plechu vkládáme do předehřáté trouby. Pečeme při 175 °C asi 25–30 minut (horkovzdušná), ke konci teplotu snížíme. Po vytažení z trouby upečené horké bochánky znovu potřeme rozehřátým máslem.
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na…
více o Vepřové plátky po čínsku
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou