g
rajčatové pyré
může být i passata nebo obyčejný kečup
marináda č. 1
1,5
lžička
pepř mletý
1,5
dl
olej
1
snítka
skořice - mletá
1,5
lžička
nové koření mleté
Postup přípravy receptu
Můžeme použít na jakékoli maso. Nejlépe kuřecí a vepřové. Množství je na cca 12–14 kuřecích stehen.
Marináda č. 1: Pokud máme kuřecí maso i s kůží, tak palcem oddělte kůži od masa, stačí trochu (aby nám marináda zatekla i tam). Maso dáme do mísy. Zvlášť smícháme přísady (olej, nové koření, pepř a skořici) a nalejeme do mísy s masem. Pořádně promícháme a dáme do ledničky na hodinku odpočinout.
Marináda č. 2: Mezitím, co se nám maso chladí, smícháme přísady dohromady. Omáčka by měla být středně hustá. Až se nám maso s marinádou č. 1 proleží, přidáme marinádu č. 2 a pořádně ji smícháme (nejlépe rukama) dohromady a vmasírujeme ji i do prostoru, který jsme mezi kuřetem a kůží udělali.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky