Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo.
Do kastrolu nebo pánve, kde jsme opékali maso, přidáme trochu oleje, plátky česneku, kostičky cibule a trochu necháme zesklovatět. Pak přidáme zázvor, cukr, Solamyl rozmíchaný v 1 dl vody. Mírně vaříme. Až začne omáčka houstnout, přidáme ocet, víno, sójovou omáčku a sůl, prohřejeme. Maso na talíři přelijeme touto omáčkou.
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou