Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Do kastrolu nalijeme ocet, vodu a cukr a přivedeme k varu. Přidáme meruňky a asi 5 minut povaříme. Do směsi přidáme koření a nakrájenou feferonku a 10 minut povaříme.
Vyjmeme skořici a badyán a horké plníme do lahví, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uložíme na tmavé místo. Podáváme k masovým minutkám.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami