Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Do kastrolu nalijeme ocet, vodu a cukr a přivedeme k varu. Přidáme meruňky a asi 5 minut povaříme. Do směsi přidáme koření a nakrájenou feferonku a 10 minut povaříme.
Vyjmeme skořici a badyán a horké plníme do lahví, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uložíme na tmavé místo. Podáváme k masovým minutkám.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Avokáda nakrájíme na kostky. Papriky rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek utřeme a vmícháme do…
více o Avokádový salát s jogurtem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Rybízový koláč s tvarohem