Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Do kastrolu nalijeme ocet, vodu a cukr a přivedeme k varu. Přidáme meruňky a asi 5 minut povaříme. Do směsi přidáme koření a nakrájenou feferonku a 10 minut povaříme.
Vyjmeme skořici a badyán a horké plníme do lahví, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uložíme na tmavé místo. Podáváme k masovým minutkám.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou