Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Do kastrolu nalijeme ocet, vodu a cukr a přivedeme k varu. Přidáme meruňky a asi 5 minut povaříme. Do směsi přidáme koření a nakrájenou feferonku a 10 minut povaříme.
Vyjmeme skořici a badyán a horké plníme do lahví, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uložíme na tmavé místo. Podáváme k masovým minutkám.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem