Mrkve a jablka omyjeme, zbavíme jablka jádřinců a mrkve zelených částí. Nastrouháme najemno do velké mísy. Přidáme vymačkanou citronovou a pomerančovou šťávu a potom přidáme ještě asi 2 lžíce medu. Pokud to bude moc kyselé, přidáme další 2 lžíce medu a pokud to bude moc sladké přidáme zase trochu šťáv. Nepoužívejte tam žádný cukr, protože i takto je to moc dobré a sladké a navíc je to zdravější než s cukrem.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu