Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka zesklovatí, přihodíme kostičky gothaje. Po chvíli opékání přidáme houby a zeleninu, osolíme. Můžeme přidat koření dle chuti. Opékáme do zvláčnění zeleniny, ne do úplného změknutí.
Směs necháme vychladnout a rozválíme si listové těsto, jako na závin. Placky (2 ks) potřeme silnější vrstvou kečupu a naplníme směsí, zavineme, namažeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme do zezlátnutí šišek při teplotě cca 170 °C.
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos