Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka zesklovatí, přihodíme kostičky gothaje. Po chvíli opékání přidáme houby a zeleninu, osolíme. Můžeme přidat koření dle chuti. Opékáme do zvláčnění zeleniny, ne do úplného změknutí.
Směs necháme vychladnout a rozválíme si listové těsto, jako na závin. Placky (2 ks) potřeme silnější vrstvou kečupu a naplníme směsí, zavineme, namažeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme do zezlátnutí šišek při teplotě cca 170 °C.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč