Brambory omyjte, oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Ještě horké je prolisujte, přidejte polovinu másla, vejce, nastrouhaný sýr a dobře našlehejte. Zbytkem másla vymažte plech. Potom směsí naplňte cukrářský sáček a na plechu tvořte kulaté placičky. Vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte dozlatova. Můžete podávat jako přílohu nebo samostatně s nakládaným zelím.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát