Brambory omyjte, oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Ještě horké je prolisujte, přidejte polovinu másla, vejce, nastrouhaný sýr a dobře našlehejte. Zbytkem másla vymažte plech. Potom směsí naplňte cukrářský sáček a na plechu tvořte kulaté placičky. Vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte dozlatova. Můžete podávat jako přílohu nebo samostatně s nakládaným zelím.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových