Příprava těsta: Celá vajíčka metlou rozmícháme s vodou, mlékem, solí, majoránkou nebo jiným zeleným kořením dle chuti. Postupně přimícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto necháme asi čtvrt až půl hodiny odpočinout a poté z něj smažíme na rostlinném oleji palačinky.
Příprava náplně: Najemno nakrájenou cibuli opečeme na rostlinném oleji, poté přidáme žampiony, které orestujeme a vše zasypeme šunkou. Po chvilce přidáme rozkrájený hermelín a než je úplně rozpuštěný, směs rozdělíme na palačinky, které přeložíme napůl a ihned podáváme – nejlépe se zeleninovým salátem.
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky