Příprava těsta: Celá vajíčka metlou rozmícháme s vodou, mlékem, solí, majoránkou nebo jiným zeleným kořením dle chuti. Postupně přimícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto necháme asi čtvrt až půl hodiny odpočinout a poté z něj smažíme na rostlinném oleji palačinky.
Příprava náplně: Najemno nakrájenou cibuli opečeme na rostlinném oleji, poté přidáme žampiony, které orestujeme a vše zasypeme šunkou. Po chvilce přidáme rozkrájený hermelín a než je úplně rozpuštěný, směs rozdělíme na palačinky, které přeložíme napůl a ihned podáváme – nejlépe se zeleninovým salátem.
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě