Příprava těsta: Celá vajíčka metlou rozmícháme s vodou, mlékem, solí, majoránkou nebo jiným zeleným kořením dle chuti. Postupně přimícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto necháme asi čtvrt až půl hodiny odpočinout a poté z něj smažíme na rostlinném oleji palačinky.
Příprava náplně: Najemno nakrájenou cibuli opečeme na rostlinném oleji, poté přidáme žampiony, které orestujeme a vše zasypeme šunkou. Po chvilce přidáme rozkrájený hermelín a než je úplně rozpuštěný, směs rozdělíme na palačinky, které přeložíme napůl a ihned podáváme – nejlépe se zeleninovým salátem.
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)