Příprava těsta: Celá vajíčka metlou rozmícháme s vodou, mlékem, solí, majoránkou nebo jiným zeleným kořením dle chuti. Postupně přimícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto necháme asi čtvrt až půl hodiny odpočinout a poté z něj smažíme na rostlinném oleji palačinky.
Příprava náplně: Najemno nakrájenou cibuli opečeme na rostlinném oleji, poté přidáme žampiony, které orestujeme a vše zasypeme šunkou. Po chvilce přidáme rozkrájený hermelín a než je úplně rozpuštěný, směs rozdělíme na palačinky, které přeložíme napůl a ihned podáváme – nejlépe se zeleninovým salátem.
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena