ks
špenátový protlak
mže být i listový, nebo špenátové koule
Těsto
1
lžička
sůl
500
g
hladká mouka
2
ks
vejce
500
ml
mléko
Na obalení
hladká mouka
vejce
strouhanka
Smažení
rostlinný olej
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme těsto na palačinky, které se připravuje z hladké mouky, mléka, soli a vajec. Když máme hotové těsto, připravíme si špenát (v hrnci ho rozehřejeme a dochutíme), plátky šunky a nastrouháme si na hrubém struhadle sýr.
Na pánvi si rozehřejeme olej a usmažíme si palačinky.
Když máme palačinky hotové, naplníme je špenátem, šunkou a strouhaným sýrem. Poté obalíme v trojobale, který máme připravený z hladké mouky, vajec a strouhanky. Znovu pak palačinky smažíme dozlatova na pánvi.
Fantazii se meze nekladou, palačinky můžete plnit opravdu vším, co máte rádi (zelí, uzené atd.).
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort