ks
špenátový protlak
mže být i listový, nebo špenátové koule
Těsto
1
lžička
sůl
500
g
hladká mouka
2
ks
vejce
500
ml
mléko
Na obalení
hladká mouka
vejce
strouhanka
Smažení
rostlinný olej
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme těsto na palačinky, které se připravuje z hladké mouky, mléka, soli a vajec. Když máme hotové těsto, připravíme si špenát (v hrnci ho rozehřejeme a dochutíme), plátky šunky a nastrouháme si na hrubém struhadle sýr.
Na pánvi si rozehřejeme olej a usmažíme si palačinky.
Když máme palačinky hotové, naplníme je špenátem, šunkou a strouhaným sýrem. Poté obalíme v trojobale, který máme připravený z hladké mouky, vajec a strouhanky. Znovu pak palačinky smažíme dozlatova na pánvi.
Fantazii se meze nekladou, palačinky můžete plnit opravdu vším, co máte rádi (zelí, uzené atd.).
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku