Všechny přísady dobře propracujeme a těsto necháme 1 hodinu odstát. Potom ho vyválíme na 1/2 cm vysoko a vykrajujeme preclíky. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem, kmínem nebo mákem.
Poznámka: Preclíky vykrajujeme formičkou, která je opatřena pružinkou a preclíky se hned vytlačují na plech. Dají se ale i ručně vytvarovat z tenkých válečků. Měly by být dlouhé asi 6 cm. Nejvíce nám chutnají posypané kmínem.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem