Všechny přísady dobře propracujeme a těsto necháme 1 hodinu odstát. Potom ho vyválíme na 1/2 cm vysoko a vykrajujeme preclíky. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem, kmínem nebo mákem.
Poznámka: Preclíky vykrajujeme formičkou, která je opatřena pružinkou a preclíky se hned vytlačují na plech. Dají se ale i ručně vytvarovat z tenkých válečků. Měly by být dlouhé asi 6 cm. Nejvíce nám chutnají posypané kmínem.
Maso rozklepeme přes folii posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně je posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek