Na rozehřátém másle opražíme mouku a opatrně přiléváme mléko. Stále mícháme, dokud kaše nezhoustne a nemá hrudky. Osolíme, promícháme a necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi postupně přidáváme jeden žloutek po druhém. Nakonec vmícháme sníh.
Dáme na plech s pečicím papírem, pečeme na 200 stupňů cca 30 minut do zrůžovění. Vychlazené přepůlíme, naplníme a přiklopíme druhou půlkou. Vrch pomažeme pomazánkovým máslem a posypeme strouhaným sýrem.
Náplň: Suroviny nakrájíme nadrobno, smícháme s nastrouhanou okurkou, smetanou, jemně nasekanou petrželovou natí a dochutíme dle své chuti. Přidáme majonézu podle konzistence.
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a…
více o Polévka z uzeného masa II.
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany