Na rozehřátém másle opražíme mouku a opatrně přiléváme mléko. Stále mícháme, dokud kaše nezhoustne a nemá hrudky. Osolíme, promícháme a necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi postupně přidáváme jeden žloutek po druhém. Nakonec vmícháme sníh.
Dáme na plech s pečicím papírem, pečeme na 200 stupňů cca 30 minut do zrůžovění. Vychlazené přepůlíme, naplníme a přiklopíme druhou půlkou. Vrch pomažeme pomazánkovým máslem a posypeme strouhaným sýrem.
Náplň: Suroviny nakrájíme nadrobno, smícháme s nastrouhanou okurkou, smetanou, jemně nasekanou petrželovou natí a dochutíme dle své chuti. Přidáme majonézu podle konzistence.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské