Na rozehřátém másle opražíme mouku a opatrně přiléváme mléko. Stále mícháme, dokud kaše nezhoustne a nemá hrudky. Osolíme, promícháme a necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi postupně přidáváme jeden žloutek po druhém. Nakonec vmícháme sníh.
Dáme na plech s pečicím papírem, pečeme na 200 stupňů cca 30 minut do zrůžovění. Vychlazené přepůlíme, naplníme a přiklopíme druhou půlkou. Vrch pomažeme pomazánkovým máslem a posypeme strouhaným sýrem.
Náplň: Suroviny nakrájíme nadrobno, smícháme s nastrouhanou okurkou, smetanou, jemně nasekanou petrželovou natí a dochutíme dle své chuti. Přidáme majonézu podle konzistence.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči