Na rozehřátém másle opražíme mouku a opatrně přiléváme mléko. Stále mícháme, dokud kaše nezhoustne a nemá hrudky. Osolíme, promícháme a necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi postupně přidáváme jeden žloutek po druhém. Nakonec vmícháme sníh.
Dáme na plech s pečicím papírem, pečeme na 200 stupňů cca 30 minut do zrůžovění. Vychlazené přepůlíme, naplníme a přiklopíme druhou půlkou. Vrch pomažeme pomazánkovým máslem a posypeme strouhaným sýrem.
Náplň: Suroviny nakrájíme nadrobno, smícháme s nastrouhanou okurkou, smetanou, jemně nasekanou petrželovou natí a dochutíme dle své chuti. Přidáme majonézu podle konzistence.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí