Z droždí, poloviny vlažného mléka a cukru uděláme kvásek. Ten pak vlijeme do mouky, přidáme zbytek mléka, lžičku soli a olej. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout pod utěrkou minimálně 1/2 hodiny.
Potom těsto rozdělíme na čtyři díly. Z každého vyválíme placku, kterou pak rozdělíme na 8 dílků (jako pizzu). Naplníme nádivkou, stočíme, pomažeme vajíčkem, osolíme a posypeme kmínem.
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka