Z droždí, poloviny vlažného mléka a cukru uděláme kvásek. Ten pak vlijeme do mouky, přidáme zbytek mléka, lžičku soli a olej. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout pod utěrkou minimálně 1/2 hodiny.
Potom těsto rozdělíme na čtyři díly. Z každého vyválíme placku, kterou pak rozdělíme na 8 dílků (jako pizzu). Naplníme nádivkou, stočíme, pomažeme vajíčkem, osolíme a posypeme kmínem.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou