Z droždí, poloviny vlažného mléka a cukru uděláme kvásek. Ten pak vlijeme do mouky, přidáme zbytek mléka, lžičku soli a olej. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout pod utěrkou minimálně 1/2 hodiny.
Potom těsto rozdělíme na čtyři díly. Z každého vyválíme placku, kterou pak rozdělíme na 8 dílků (jako pizzu). Naplníme nádivkou, stočíme, pomažeme vajíčkem, osolíme a posypeme kmínem.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové