Z droždí, poloviny vlažného mléka a cukru uděláme kvásek. Ten pak vlijeme do mouky, přidáme zbytek mléka, lžičku soli a olej. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout pod utěrkou minimálně 1/2 hodiny.
Potom těsto rozdělíme na čtyři díly. Z každého vyválíme placku, kterou pak rozdělíme na 8 dílků (jako pizzu). Naplníme nádivkou, stočíme, pomažeme vajíčkem, osolíme a posypeme kmínem.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný…
více o Rebarborový koláč se sněhem