Vepřové maso podusíme s kořením (sůl, pepř, kmín, paprika), přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Zelí také chvilku podusíme a přebytečnou šťávu slijeme. Vše smícháme dohromady a necháme vychladnout.
Listové těsto si vyválíme a nakrájíme na obdelníčky. Dáme na těsto, přeložíme napůl a okraje dobře přimáčkneme.
Vrch těsta můžeme posypat kmínem, hrubou solí (sůl opatrně), sezamovými semínky nebo grilovacím kořením.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru.…
více o Bramborový salát s okurkou