Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme zabalené ve fólii odpočinout v lednici, alespoň půl hodiny. Pak těsto rozválíme na tenkou placku (cca 4 mm) a rádýlkem nakrájíme delší tyčinky nebo vyválíme slabé válečky a zapleteme je do copánků. Přeneseme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti mákem, sezamem. Pečeme v předehřáté troubě zvolna dozlatova.
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos